Akeneo apps by Induxx

Ontdek ons Akeneo maatwerk

Induxx levert maatwerk. Meer bepaald op maat gemaakte applicaties zodat jij de mogelijkheden van jouw PIM-systeem kan uitbreiden. We leveren aanvullende functionaliteiten waarmee we (de basisversie van) jouw Akeneo PIM-systeem optimaliseren.

Klaar voor een optimalisatie?

Akeneo technical integration specialist
Akeneo certified business implementation

Met de apps adapteer jij jouw PIM-systeem aan jouw specifieke noden. Er zijn tal van mogelijkheden. Zo zijn er apps om taken te automatiseren, processen te stroomlijnen of de integratie met andere softwareoplossingen mogelijk te maken.

We zijn trots om Akeneo specialisten voor business implementation en technical integration te zijn. Deze erkenning is er omdat we meer dan 50 Akeneo-referenties in ons portfolio hebben. Daarnaast ontwikkelden we al tal van modules op basis van Akeneo producten. Ontdek ze hier!

DeepL App

De DeepL app zorgt voor nauwkeurige vertalingen van de productinformatie in jouw PIM-systeem. De vertalingen lopen geautomatiseerd. Zo lever je een nog betere klantenservice zonder extra effort.

Magento Integration Bundle

De Magento Integration Bundle zorgt voor een naadloze integratie van jouw Akeneo PIM-systeem met het Magento e-commerceplatform. Zo push je jouw PIM-catalogus vlot naar de webshop software.

Magento API connector

Bij de Induxx Connector wordt rechtstreeks de Magento API aangesproken. Het grote voordeel is met name dat onze connector volledig leeft binnen de Akeneo-applicatie, terwijl dit bij de Akeneo Connector for Magento 2 verspreid zit. Dit resulteert in een transparantere data-integratie met vlotte toegang tot (en filtermogelijkheden op) process tracking.

Image hotfolder 

Standaard laat Akeneo niet toe dat afbeeldingen in een folder gedropt worden om deze automatisch te laten verwerken op basis van een ’systematiek’. Je kan wel via csv de paden doorgeven aan Akeneo, waarna de bestanden dan ingeladen worden.

PDF-generator 

Binnen Induxx werd een custom module ontwikkeld die het mogelijk maakt om één of meerdere templates te koppelen aan een product / productmodel waarna pdfs automatisch worden gegenereerd, hetzij handmatig of via op de server ingestelde commando’s (CLI, cron…).

CHILI-plugin voor Akeneo 

De naadloze integratie tussen Akeneo en CHILI maakt het mogelijk om uw productgegevens direct toe te voegen aan een template (ontwerp). Bovenal is deze template eenvoudig en snel aanpasbaar binnen Akeneo.

Barcode Generator App

In Akeneo PIM ontbreekt de ingebouwde functionaliteit om direct vanuit productgegevens, zoals EAN-codes, barcodeafbeeldingen te genereren en op te slaan. De Barcode Generator App vult deze lacune door een naadloze integratie die het mogelijk maakt om EAN-codes te transformeren naar barcodeafbeeldingen, waardoor het beheer van producten voor verkoop, distributie en voorraad vereenvoudigd wordt.

Overwrite App

In Akeneo PIM ontbreekt de directe mogelijkheid om bepaalde masterdata, zoals ERP-data, op productniveau aan te passen zonder de oorspronkelijke brondata te beïnvloeden. De Overwrite App stelt gebruikers in staat specifieke attributen selectief te overschrijven, wat zorgt voor een flexibele aanpassing van productgegevens waar nodig, zonder de centrale dataverzameling te wijzigen.

App Framework

In Akeneo PIM ontbreekt een gestandaardiseerd systeem waarmee gebruikers eenvoudig repetitieve of complexe taken kunnen automatiseren, operaties kunnen beheren en geavanceerde filters kunnen instellen voor hun productgegevens. Het framework biedt een uniforme structuur die functionaliteiten over verschillende apps heen standaardiseert, waardoor gebruikers efficiënter en effectiever met hun productinformatie kunnen werken.

Transformation App

Akeneo PIM mist geavanceerde mogelijkheden voor het aanpassen en transformeren van productgegevens, zoals het samenvoegen van attributen of het wijzigen van formats. De Transformation App vult deze kloof door gebruikers in staat te stellen complexe datamanipulaties uit te voeren die nodig zijn voor specifieke bedrijfsprocessen of kanaalvereisten, wat essentieel is voor een flexibeler en dynamischer productinformatiebeheer.

Bynder App

Akeneo PIM mist de directe integratie met Digital Asset Management systemen zoals Bynder, wat essentieel is voor het efficiënt beheren en synchroniseren van digitale assets met productinformatie. De Bynder App vult deze kloof door een naadloze koppeling te bieden, waardoor gebruikers digitale assets gemakkelijk kunnen importeren, beheren en verrijken binnen Akeneo PIM.

Easy catalog API connector

Akeneo PIM biedt geen ingebouwde ondersteuning voor directe integratie met catalogusontwerpsoftware zoals Easy Catalog. De Easy Catalog API Connector slaat een brug tussen Akeneo PIM en Easy Catalog om productgegevens naadloos en automatisch te exporteren voor gebruik in gedrukte of digitale catalogi, wat het proces van cataloguscreatie sterk vereenvoudigt.

GS1 connector

Akeneo PIM mist de native ondersteuning voor de directe integratie met GS1-standaarden, die essentieel zijn voor het gestandaardiseerd delen van productgegevens in de toeleveringsketen en met handelspartners. De GS1 Connector slaat een brug tussen Akeneo PIM en GS1-datapools, waardoor het eenvoudiger wordt om productinformatie volgens internationale standaarden te beheren en uit te wisselen.

Metric prefix Bundle

In Akeneo PIM ontbreekt de functionaliteit om metrische eenheden eenvoudig te voorzien van voorvoegsels zoals ‘kilo’, ‘milli’, ‘centi’, enzovoort. De Metric Prefix Bundle voegt metrische eenheden toe, waardoor gebruikers hun productgegevens efficiënter kunnen beheren en de nauwkeurigheid van hun productinformatie kunnen verbeteren.

Range attribute bundle

In Akeneo PIM ontbreekt de native functionaliteit om attributen te definiëren die bereikwaarden bevatten, zoals minimale en maximale waarden voor specificaties zoals afmetingen, gewicht of andere meetbare eigenschappen. De Range Attribute Bundle stelt gebruikers in staat dergelijke bereikattributen aan te maken en te beheren, wat essentieel is voor producten met variabele specificaties.

Meta generator

Akeneo PIM mist de functionaliteit voor het automatisch genereren en opslaan van metadata voor afbeeldingen, wat essentieel is voor het verbeteren van de organisatie en vindbaarheid van productinformatie. De Meta Generator van Induxx extraheert automatisch metadata uit afbeeldingen en slaat deze in een apart attribuut binnen Akeneo PIM op , waardoor het beheer van afbeeldingsgegevens aanzienlijk wordt vereenvoudigd

Mapping bundle (CE & EE)

Uiteraard is Akeneo standaard voorzien van (o.a. product) export functionaliteit (csv / xlsx). Ook op vlak van filtering biedt deze standaard al heel wat mogelijkheden.

S3-cloudopslag (AWS) van digitale activa (CE & EE)

Door de assets in de cloud beschikbaar te stellen, wordt het mogelijk om extern te linken naar deze documenten. Een groot voordeel is de positieve impact op het schijfgebruik. We kunnen hier ook een Lambda-dienst aan koppelen (bijv. om afbeeldingen automatisch te verkleinen, een watermerk toe te voegen …)

Lambda service (CE & EE)

Aan S3-cloudopslag (AWS) koppelen we een Lambda-dienst om automatisch afbeeldingen te verkleinen, een watermerk toe te voegen …

Cross unique attributes (CE & EE)

Er werd een custom functionaliteit gebouwd om de unieke factor over verschillende kenmerken heen te garanderen.

Event based text / simple select attributes (CE + EE)

Standaard laat Akeneo niet toe dat verschillende kenmerken volgens een bepaalde logica met elkaar verbonden worden. Om deze reden werden binnen Induxx afgeleide kenmerken ontworpen, die toelaten dat via het beheer bepaalde acties worden doorgeduwd.

Family specific select options (CE + EE)

Vanaf nu is het mogelijk om families (optioneel) te koppelen aan kenmerkopties die gedefinieerd worden op kenmerkniveau. Als er geen specifieke koppeling gelegd werd, blijft het kenmerk een optie voor alle families.

Aangepaste kenmerken volgens Akeneo-categorisering (CE & EE)

Induxx voorziet een aangepaste extensie waarbij het mogelijk zal zijn om kenmerken op categorieniveau in te vullen. Op deze manier kan voortaan extra inhoud worden toegevoegd aan de e-commercewebsite als Foto (Afbeelding), SEO / Beschrijving (Tekst), Weergaveopties (Selecteren).

Uitbreiding reference data (CE)

We ontwikkelden een aangepaste module die dit type object toestaat, met ondersteuning van de belangrijkste kenmerken die bekend zijn binnen Akeneo (simple/multi select, number, metric, image…).

Read-only attribute (CE)

Standaard laat Akeneo niet toe dat bestanden read-only worden gemaakt. Binnen Induxx werd om deze reden een custom module ontwikkeld die dit wel toelaat.

Categorie-export (CE & EE)

Standaard heeft Akeneo geen filtermogelijkheden in de categorie-export. Met deze module kunt u aangeven welke categorie-items geëxporteerd dienen te worden door (de) bovenliggende item(s) te vermelden.

Tooltips (CE & EE)

Induxx ontwikkelde een uitbreiding die toelaat dat bij kenmerken en categorieën metadata worden opgeslagen, die vervolgens via CSV/XLSX-exports of API overgezet kunnen worden naar andere systemen.

Amounts on associations (CE & EE)

Standaard biedt Akeneo geen mogelijkheid om aantallen of prijzen op te slaan volgens associaties (bijv. nodig voor bundels). Door middel van onze bundel kunnen deze gegevens voortaan ook geëxporteerd worden via API of CSV/XLSX.

EasyCatalog XML connector (CE & EE)

Deze module laat toe dat productdata van Akeneo beschikbaar worden gesteld aan EasyCatalog in de vorm van een XML-bestand of URL, waarbij de XML Data Provider-module van EasyCatalog deze kan importeren.

Font attribute (CE & EE)

Als cleane oplossing voor de opslag van wasinstructie-icoontjes op het vlak van referentiegegevens, werd een specifiek fontkenmerk ontwikkeld.

Liever Induxx maatwerk?

Je kan jouw Akeneo PIM-systeem ook optimaliseren met applicaties of connectoren op maat. Neem contact op en vertel ons over jouw noden. Onze experten helpen je graag verder.