Akeneo app: Overwrite

Wat doet de Overwrite App voor Akeneo?

De Overwrite App van Induxx geeft jou de mogelijkheid om basisgegevens, zoals ERP-gegevens, aan te passen door een selectievakje ‘overschrijven toestaan’ in te schakelen voor bepaalde eigenschappen. Deze functie stelt jou in staat om op productniveau de hoofdgegevens naar behoefte te wijzigen, zodat je altijd de meest actuele en relevante productinformatie kunt presenteren.

Voordelen van de Akeneo Overwrite App 

 • Flexibiliteit in Data Beheer: Pas ERP-gegevens aan op productniveau wanneer dat nodig is.
 • Controle over Productinformatie: Behoud volledige controle over welke productgegevens worden bijgewerkt of behouden.
 • Eenvoudige Integratie: Werk naadloos samen met je bestaande ERP-systeem zonder complexe configuraties.
 • Gebruiksvriendelijk: Een duidelijke en intuïtieve interface maakt het eenvoudig om de app te gebruiken, zelfs zonder technische achtergrond.
 • Direct reageren: Pas je productinformatie aan op basis van real-time marktveranderingen of feedback van klanten.
 • Marketingstrategieën ondersteunen: Implementeer snel marketinggerichte aanpassingen in je productbeschrijvingen of specificaties om je verkoop te stimuleren.
 • Fouten corrigeren: Corrigeer onmiddellijk eventuele fouten of inconsistenties in je productgegevens, zonder te wachten op updates uit je ERP-systeem.

Hoe werkt Akeneo Overwrite App?

Met de Overwrite App kun je effectief bepalen welke productgegevens vanuit je ERP-systeem naar Akeneo PIM worden overgebracht en welke gegevens behouden blijven, waardoor je een optimale nauwkeurigheid en relevantie van productinformatie garandeert.

 1. Bepaal de Overwrite Beleid:

  • Je hebt drie eigenschappen nodig voor één overschrijfbeleid: een bronattribuut (de ERP-gegevens die je wilt kunnen overschrijven), een doelattribuut (waar de gegevens naartoe moeten worden gekopieerd) en een overschrijftoggle (een ja/nee-vakje om te bepalen of de gegevens overschreven moeten worden).
 2. Stel de Eigenschappen in Akeneo PIM in:

  • Definieer ten minste één bronattribuut, wat gewoonlijk een ERP-waarde is die je wilt kunnen aanpassen.
  • Stel twee attributen in Akeneo PIM in: het overschrijf Boolean (ja/nee) attribuut en het doelattribuut, dat van hetzelfde type moet zijn als je bronattribuut.
 3. Maak en Configureer een Overschrijftaak:

  • Ga naar ‘Taken’ binnen de app en maak een nieuwe overschrijftaak aan met een passende naam.
  • Bewerk je taak door je beleid in te stellen zoals beschreven, zorg ervoor dat je de bron, doel en overschrijftoggle correct configureert.
  • Sla je configuratie op.
 4. Voer de Taak Uit:

  • Start het proces door op ‘Uitvoeren’ te klikken. Dit initieert een handmatige operatie die het overschrijfproces start, waardoor je bronattribuutwaarden kunt aanpassen of behouden op basis van je instellingen.

Neem de Regie over Jouw Productgegevens met de Overwrite App en Akeneo PIM

Stel je voor dat je de flexibiliteit hebt om de gegevens van jouw producten direct aan te passen, zelfs als deze uit een vast systeem zoals een ERP komen. Dat is precies wat de Overwrite App van Induxx voor jou mogelijk maakt. Met deze app krijg jij de controle over je productinformatie terug, zodat je snel kunt inspelen op veranderingen in de markt of binnen jouw assortiment.

In de dynamische wereld van e-commerce en productbeheer is het essentieel om je productdata actueel en nauwkeurig te houden. Maar wat als de gegevens die je van je leveranciers of uit je ERP-systeem ontvangt, niet helemaal overeenkomen met hoe je jouw producten wilt presenteren? De Overwrite App biedt uitkomst door je in staat te stellen deze gegevens te overschrijven waar nodig, zonder de integriteit van je oorspronkelijke data te verliezen.

Dit betekent dat je zonder zorgen tijdelijke wijzigingen kunt doorvoeren, zoals promotiebeschrijvingen, seizoensgebonden updates of speciale aanbiedingen, zonder dat dit gevolgen heeft voor je hoofddata. Zodra de actie voorbij is, schakel je eenvoudig de overschrijffunctie uit, en alles keert terug naar de oorspronkelijke staat.

Met de Overwrite App ben je niet langer beperkt door de starheid van je basissystemen. Je krijgt de vrijheid om je productpresentaties te optimaliseren en te zorgen dat je altijd de meest aantrekkelijke en accurate informatie biedt aan je klanten. Dit is jouw kans om de presentatie van je producten naar eigen hand te zetten en je te onderscheiden in de markt.

Wens je meer informatie? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.