Akeneo PIM

Product Information Management is een werkinstrument/middel om je productcatalogus te beheren zodat al je productinformatie gecentraliseerd wordt op één plek.

Onder productinformatie verstaan we technische beschrijvingen, product eigenschappen, verkoop & marketing info, SEO, afbeeldingen & video’s, handleidingen… Het helpt je daarnaast om overzichtelijker je vertalingen te beheren.

Versterk je commerciële medewerkers door hen de juiste tools te verschaffen. Een PIM-oplossing zorgt ervoor dat je medewerkers hoogwaardige, accurate en consistente productinformatie kunnen aanleveren, en dat op een zeer gebruiksvriendelijke manier.

Wij willen enkel het beste voor jou en jouw klanten. Daarom kiezen wij steevast voor Akeneo PIM.

PIM voor merken

Het komt zelden voor dat je één set productinformatie naar verschillende benodigde partijen kunt sturen. Denk aan retailers, groothandels, je eigen ERP-systeem, je e-commerce kanalen.

Wij helpen je om je productdata accuraat en georganiseerd te houden. Eén van de manieren waarop wij dit doen is door gebruik te maken van Akeneo PIM. Deze krachtpatser stelt jou in staat om een bulk aan informatie snel en eenvoudig te verwerken. Zo vermijd je manuele, repetitieve taken en vermindert de kans op fouten. Bovendien winnen je medewerkers veel tijd en kunnen ze zich concentreren op andere commerciële taken.

Voordelen

  • Centraal productinformatiebeheer
  • Makkelijk creëren van productgegevens van hoge kwaliteit
  • Eenvoudige validatie en distributie van productinformatie op verschillende kanalen

Voordelen

  • Centraliseert je productinformatie
  • Verspreidt productgegevens over al je kanalen
  • Makkelijke onboarding van bestaande en nieuwe leveranciers
  • Door zijn meer dan 200 talen kan je wereldwijd schakelen en samen werken
  • Een versnelling in je time-to-market proces

PIM voor retail

Wij kiezen consequent voor Akeneo PIM vanwege de reeds bewezen hoge prestaties en betrouwbaarheid. Akeneo verwerkt moeiteloos grote hoeveelheden productdata, denk aan honderdduizenden producten, elk met een verscheidenheid aan attributen alsook assets.

Daarnaast helpt Akeneo bij het organiseren van productinformatie, en bij het maken van de juiste catalogi voor je omnichannel strategie. Deze leiden tot geweldige klantervaringen.

PIM en datakwaliteit

PIM is dé centrale bron van productinformatie waar alle data geconsolideerd wordt. Het maakt product data voor haar gebruikers toegankelijker en draagt bij tot een betere dataconsistentie en datakwaliteit over alle kanalen heen.

Shared Catalogs

Shared Catalogs verbetert de samenwerking met je externe en interne stakeholders door de meest recente productinformatie uit Akeneo PIM te delen via een beveiligde portal. Akeneo PIM Enterprise Edition is een vereiste wanneer je gebruik wil maken van deze functie.

Onboarder

Akeneo Onboarder is een nieuw product dat Akeneo PIM Enterprise Edition aanvult en leveranciers in staat stelt productinformatie rechtstreeks aan de detailhandelaar te verstrekken voor een gestroomlijnde verwerking in Akeneo PIM.

Functionele uitbreiding – onze connectoren

We zorgen ervoor dat je je Akeneo PIM pakket kan uitbreiden en kan connectoren met andere oplossingen of systemen. We focussen ons op connectoren naar e-commerce systemen, print software en andere Akeneo modules.

Ontdek meer over de bundels en Akeneo modules

Ontdek de succesverhalen van onze klanten.