Akeneo PIM: dé centrale bron voor productinformatie

De alsmaar toenemende eisen van klanten op vlak van productdata maken efficiëntieverhoging op vlak van productbeheer essentieel. Akeneo’s Product Information Management (PIM) systeem biedt de ideale oplossing voor het overwinnen van de uitdagingen die gepaard gaan met verspreide productinformatie.

Door een gecentraliseerde ‘single source of truth’ te creëren, maakt Akeneo PIM een einde aan de afhankelijkheid van meervoudige Excel-bestanden en vereenvoudigt het complexe processen van leveranciersdata, attribuutbeheer en workflowcoördinatie binnen één overzichtelijk platform.

Akeneo Silver partner
Akeneo technical integration specialist
Akeneo certified business implementation

Waarom Akeneo PIM met Induxx?

Ondersteuning

Een toegewijd support team met gegarandeerde response tijden en diverse escalatie-mogelijkheden (SLA)

Customisatie

Unieke off the shelf Akeneo PIM apps voor geavanceerde functionaliteiten, zelfs voor licentievrije gebruikers

Expertise

Eerste Akeneo Partner in België en de enige met volledige focus op Akeneo PIM in de Benelux

Ervaring

Als gecertificeerde Akeneo Silver Partner biedt Induxx ongeëvenaarde ervaring en technische kennis met 60+ actieve omgevingen

Flexibiliteit

Induxx’s aanpak is op maat volgens uw specifieke behoeften en doelstellingen

Voordelen van Akeneo PIM

Waarin scoort Akeneo PIM beter dan andere PIM-systemen?

  • Opzet datastromen: efficiënt datamanagement van leveranciers tot eindklanten voor een snellere time-to-market
  • Geautomatiseerde workflows: verbeter de efficiëntie en verminder de kans op fouten.
  • Gebruiksgemak: een intuïtieve gebruikersinterface maakt het beheer van productinformatie eenvoudig en toegankelijk.
  • Aanpassingsvermogen: onbegrensde mogelijkheden voor maatwerk dankzij een rijke app store en open API.
  • Uitgebreide filtermogelijkheden: de tijd die nodig is voor het vinden en bewerken van gegevens wordt aanzienlijk verkort.
  • Inzichtelijke rapportage: beoordeel vlot de kwaliteit van uw productinformatie en verbeter en waarborg hoge standaarden.
  • Marketing friendly: stroomlijn en beheer uw productinformatie eenvoudig en versterk je marketing strategie over diverse kanalen.
  • Vertaling en verrijking: van productinformatie en -assets voor verschillende kanalen.
  • Shared Catalogs: nog eenvoudiger data delen met interne en externe stakeholders via een beveiligd portaal.

Ontdek het ideale Akeneo PIM project

Afgestemd op uw wensen en behoeften

Bij Induxx begrijpen we dat elk bedrijf uniek is, met zijn eigen uitdagingen en doelstellingen. Daarom benaderen we elk project met een op maat gemaakte strategie. Kies voor Induxx en ervaar de perfecte combinatie van technische expertise, klantgerichte service en op maat gemaakte Akeneo PIM-oplossingen.

1 Lopende Akeneo omgeving

Bent u reeds geïntegreerd in het Akeneo-ecosysteem en zoekt u een partner die meer op maat gesneden oplossingen en/of superieure ondersteuning biedt? Wij begrijpen dat u op zoek bent naar een vlotte overdracht en verbeterde werking van uw bestaande systemen, zonder daarbij de huidige werking ingrijpend te verstoren. Ons team biedt naadloze migratie en optimalisatie van uw huidige Akeneo-omgeving, waarbij we onze expertise inzetten om de PIM-ervaring te verrijken en te personaliseren.

2 Nieuwe Akeneo omgeving

Staat u aan de startlijn van uw PIM-reis en overweegt u Akeneo als uw platform? Laat Induxx u begeleiden door de voordelen die Akeneo biedt boven andere PIM-systemen te belichten. Daarbij focussen we op de unieke voordelen van Akeneo PIM, zoals zijn gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit, prestaties en krachtige integratiemogelijkheden, om ervoor te zorgen dat u een weloverwogen beslissing neemt die uw bedrijf op zowel korte als lange termijn ten goede komt.

3 Uitbreiding met apps

Voor bestaande Akeneo-gebruikers die hun platform willen uitbreiden en naar nieuwe hoogten tillen, biedt Induxx een ruim assortiment aan uitbreidingen & apps die speciaal ontwikkeld werden om de functionaliteit van uw Akeneo PIM omgeving te vergroten. Of u nu extra functies nodig heeft, workflows wilt stroomlijnen of nieuwe integratiemogelijkheden wilt verkennen, onze apps bieden de perfecte oplossingen om PIM-systeem naar een hoger niveau te brengen.

Optimaliseer, organiseer en excelleer met Akeneo PIM

Als gevestigd merk heeft u meestal verscheidene sets productinformatie voor verschillende stakeholders. Denk aan retailers, groothandels, leveranciers, uw ERP-systeem en diverse e-commerce kanalen… Verschillende partners vereisen andere soorten info.

Met een PIM-systeem heeft u de mogelijkheid om uw productinformatie te centraliseren. De mogelijkheid om met labels te werken, zorgt dat u eenvoudig en nauwkeurig de correcte info deelt met die verschillende partijen. Een uitmuntende productcatalogus met Akeneo PIM

Faciliteer uw klanten en medewerkers beter met Akeneo PIM voor uw productcatalogus. Met PIM beheert u efficiënt al uw productinformatie: technische beschrijvingen, producteigenschappen, verkoop & marketing informatie, SEO, beeldmateriaal, handleidingen … Zeker wanneer u met grote hoeveelheden productgegevens werkt, is Akeneo PIM onmisbaar!

Naast centralisatie, helpt het Akeneo PIM-platform bij nauwkeurigere data. Doordat u meer kan automatiseren, is er minder kans op handmatige foutjes. Plus uw medewerkers moeten zich minder bezighouden met tijdrovende, repetitieve taken. Daarnaast biedt Akeneo PIM mogelijkheden om data te structureren op basis van uw specifieke behoeftes. Verder zijn er ook vertaal- en integratiemogelijkheden.

We zijn trots om Akeneo specialisten voor business implementation en technical integration te zijn. Het is een erkenning voor ons hoog niveau van Akeneo expertise.

Akeneo technical integration specialist
Akeneo certified business implementation

Akeneo PIM als onmisbare schakel voor e-commerce

Akeneo PIM verwerkt moeiteloos grote hoeveelheden productinformatie. De hoge prestaties en betrouwbaarheid zorgen ervoor dat het een absolute troef is voor uw e-commerce. Het maakt productbeheer eenvoudig. Assets plaatst u makkelijk bij de juiste producten en ook de verscheidenheid aan attributen integreert u zonder moeite in het systeem.

Dit zorgt ervoor dat Akeneo PIM een onmisbare troef is voor een succesvolle omnichannel strategie. U genereert gebruiksvriendelijk de juiste productcatalogi per kanaal. Dit maakt het enerzijds makkelijk voor uw medewerkers. Anderzijds zorgt u voor geweldige klantervaringen. Kortom: een absolute win-win voor uw business!

Akeneo PIM edities voor elke behoefte

Ontdek de juiste Akeneo-editie voor uw onderneming met Induxx en til uw productinformatiebeheer naar een hoger niveau.

Akeneo Community Edition

Deze licentievrije versie is ideaal voor kleinere organisaties met basis PIM-behoeften. Induxx onderscheidt zich door ook voor deze gebruikers apps beschikbaar te stellen, waarmee ze hun community sterk kunnen opwaarderen.

Akeneo Enterprise Edition

Voor grotere organisaties met complexere eisen biedt deze edition geavanceerde functionaliteiten zoals uitgebreide toegangsrechten, asset management, op maat gemaakte import/export opties, een rules engine, en Product Experience Management (PXM).

Akeneo Growth Edition

Een SaaS-optie die een tussenoplossing biedt met enkele Community-functionaliteiten voor bedrijven in groei die meer nodig hebben dan de Community Edition, maar nog niet klaar zijn voor de volledige Enterprise Edition.

Benieuwd welke Akeneo PIM editie de perfecte match is met uw bedrijf?

Tevreden klanten van onze Akeneo PIM-realisaties

Bij Induxx zijn we niet aan ons proefstuk toe met Akeneo PIM. Laat u inspireren door onze succesvolle implementaties.

Succesvolle omnichannel strategie voor Veritas.

Ontdek de case

Verkorte time-to-market voor Multipharma.

Ontdek de case

Tijdswinst en efficiëntie voor Xandres.

Ontdek de case

Een intuïtief en centraal databeheer voor Telenet.

Ontdek de case

Benieuwd welke succesverhalen we nog hebben verwezenlijkt?

Uniek: Akeneo PIM applicaties op maat

Bij Induxx ontwikkelen we applicaties om uw Akeneo PIM-systeem uit te breiden. We leveren aanvullende functionaliteiten waarmee we (de basisversie van) jouw Akeneo PIM-systeem optimaliseren. Zo zijn er apps voor automatische vertaling van productinformatie, om taken te automatiserenprocessen te stroomlijnen en de integratie met andere softwareoplossingen mogelijk te maken.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?