Akeneo App: Barcode Generator

Wat doet de barcodegenerator voor Akeneo?

De Barcode Generator App van Induxx is uw handige tool voor het automatisch genereren van barcodeafbeeldingen. Heeft u een product met een EAN-code in Akeneo PIM? Deze app zet die code om in een barcodeafbeelding (JPG of PNG) en plaatst deze direct in uw Akeneo-systeem, bijvoorbeeld als afbeeldingsattribuut of in een assetcollectie. Zo heeft u voor ieder product altijd de juiste barcode bij de hand.

Voordelen van onze Akeneo Barcode Generator

 • Automatisering: Zet EAN-codes om in barcodes zonder handmatig werk.
 • Efficiëntie: Bespaar tijd door automatisch streepjescodes te genereren en bij te werken.
 • Nauwkeurigheid: verminder fouten door handmatige invoer te elimineren.
 • Gemak: bekijk en gebruik barcodes rechtstreeks vanuit Akeneo PIM.
 • Aanpasbaarheid: Kies de kleur en het formaat van uw barcodeafbeeldingen voor een uniform uiterlijk.

Hoe werkt de barcodegenerator voor Akeneo?

Met de Barcode Generator App zorgt u ervoor dat uw producten altijd de juiste barcode hebben, klaar voor gebruik in uw verkoopkanalen, magazijnen of in de retail.

Zorg ervoor dat u een tekstattribuut heeft voor de EAN-code van uw producten en een leeg afbeeldingsattribuut voor de barcodeafbeelding.

 1. Maak een taak:
  Ga in de app naar ‘Taken’ en maak een nieuwe taak aan voor het genereren van barcodes.
 2. Configureer uw taak:
  Bewerk uw taak door het EAN-code attribuut als bron te kiezen en selecteer waar u de gegenereerde barcodeafbeelding in Akeneo PIM wilt opslaan.
 3. Aanpassen:
  Kies uw barcodekleur voor consistente branding.
 4. Opslaan en uitvoeren:
  Sla uw configuratie op en voer de taak uit om de streepjescodes te genereren.
 5. Bekijk de resultaten:
  Ga naar de ‘Geschiedenis’ om te zien welke producten een nieuwe barcodeafbeelding hebben gekregen.

Optimaliseer uw voorraadbeheer met de Akeneo-app, Barcode Generator

Als u dagelijks met productbeheer en logistiek te maken heeft, weet u hoe cruciaal het is om over een efficiënt voorraadsysteem te beschikken. Barcodes spelen hierbij een sleutelrol, omdat ze niet alleen tijd besparen bij het scannen van producten, maar ook de nauwkeurigheid van het voorraadbeheer aanzienlijk vergroten. Met de Barcode Generator App van Induxx maak je het jezelf nog makkelijker.

Stel je voor dat je niet langer tijd hoeft te besteden aan het handmatig maken of bijwerken van streepjescodes. De Barcode Generator App neemt deze taak volledig uit handen door automatisch barcodes te genereren op basis van de EAN-codes van uw producten in Akeneo PIM. Deze barcodes worden direct als afbeelding bij uw producten opgeslagen, klaar voor gebruik in uw magazijn, in uw winkel of op uw productverpakking.

De voordelen zijn duidelijk: minder fouten, snellere productverwerking en een gestroomlijnde samenwerking tussen uw verkoop-, magazijn- en marketingteams. Of u nu nieuwe voorraad ontvangt, bestellingen verzamelt of productinformatie bijwerkt, de Barcode Generator App zorgt ervoor dat elke stap in het proces soepeler verloopt.

Zet vandaag nog de stap naar efficiënter voorraadbeheer met de Barcode Generator App. Zo houdt u meer tijd over voor wat echt belangrijk is: uw klanten de beste service bieden.

Wens je meer informatie? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.