Akeneo app: PDF-generator

Wat doet de PDF Generator App voor Akeneo?

De PDF Generator App is een handige tool die speciaal is ontworpen om het genereren van PDF-bestanden vanuit je productgegevens in Akeneo te vereenvoudigen. Deze app maakt het mogelijk om op een gestructureerde en geautomatiseerde manier productinformatie en afbeeldingen om te zetten in professionele PDF-documenten. Of je nu productcatalogi, datasheets of andere documenten nodig hebt, de PDF Generator App biedt je de flexibiliteit om deze vanuit je bestaande productinformatie te creëren.

Voordelen van de Akeneo PDF Generator App 

 • Automatisering: Bespaar tijd door het automatiseren van PDF-creatie uit uw productdata.
 • Aanpasbaarheid: Creëer PDF’s die perfect aansluiten bij jouw merkidentiteit en specificaties door middel van aanpasbare templates.
 • Efficiëntie: Verbeter de workflow door het snel genereren van documenten voor marketing, verkoop of distributie.
 • Integratie: Werk naadloos samen met Akeneo voor een gestroomlijnde datamanagementervaring.
 • Gebruiksgemak: Een gebruiksvriendelijke interface maakt het eenvoudig voor niet-technische gebruikers om professionele PDF’s te genereren.

Hoe werkt Akeneo PDF-generator?

De PDF Generator App maakt het eenvoudig om professionele documenten te creëren die jouw producten in de schijnwerpers zetten, zonder de noodzaak voor ingewikkelde software of uitgebreide designvaardigheden.

 1. Voorbereiding:

  • Zorg dat je bekend bent met de basis van HTML en CSS voor het aanpassen van templates.
  • Een basiskennis van Akeneo productgegevens is vereist om de juiste informatie te selecteren voor de PDF.
 2. Templates Creëren:

  • Begin met het ontwerpen van jouw eigen template, waarin je bepaalt hoe de PDF eruit moet zien. Dit omvat de lay-out, het gebruik van afbeeldingen en waar tekst moet komen.
 3. Producten Koppelen:

  • Kies de producten die je wilt opnemen in de PDF door ze te selecteren in de productgrid en te koppelen aan de gewenste template.
 4. PDF Generatie:

  • Met de templates klaar, kun je de app de PDF laten genereren. Je kunt kiezen of je voor elk product een aparte PDF wilt of meerdere producten in één PDF wilt combineren.
 5. Opslag en Distributie:

  • Zodra de PDF is gegenereerd, kun je kiezen waar je deze wilt opslaan. Dit kan binnen Akeneo zijn of op een externe locatie, afhankelijk van uw behoeften.

Haal Meer Uit Je Productpresentaties met de PDF Generator App en Akeneo PIM

Stel je voor: je hebt een prachtig assortiment producten klaar om de markt te veroveren. Maar hoe zorg je ervoor dat je klanten en partners net zo enthousiast worden over je aanbod als jij? Hier komt de PDF Generator App van pas. Met deze tool transformeer je jouw rijke productinformatie in Akeneo moeiteloos naar overtuigende, merkgetrouwe PDF-documenten die je assortiment in het beste licht presenteren.

Jij kent je producten het beste. Waarom zou je dan genoegen nemen met standaardproductbladen die niet helemaal passen bij wat je wilt overbrengen? Met de PDF Generator App heb je de controle. Je kiest zelf welke informatie, afbeeldingen en unieke verkooppunten je in je PDF’s wilt benadrukken, afgestemd op de specifieke behoeften en vragen van je klanten.

Of je nu een gedetailleerde productcatalogus nodig hebt voor een beurs, datasheets voor je verkoopafdeling, of aantrekkelijke brochures voor je marketingcampagnes, de PDF Generator App staat voor je klaar. En het mooie is, je hoeft geen expert te zijn in designsoftware of programmeren. Een basiskennis van HTML en CSS is voldoende om templates te creëren die jouw merkidentiteit en productinformatie perfect weergeven.

Het genereren van je PDF’s is slechts het begin. Zodra je documenten klaar zijn, kun je ze opslaan waar je maar wilt, ze direct delen met je team of klanten, of ze zelfs koppelen aan je producten in Akeneo voor eenvoudige toegang en distributie. Met de PDF Generator App heb je een krachtige tool in handen om je producten op een professionele, consistente en boeiende manier te presenteren, telkens weer.

Zet vandaag nog de stap om je productpresentaties naar een hoger niveau te tillen met de PDF Generator App. Jouw producten verdienen het om gezien te worden, en met deze tool zorg je ervoor dat ze de aandacht krijgen die ze verdienen.

Wens je meer informatie? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.