Akeneo app: Image hotfolder

Wat doet de Image Hotfolder voor Akeneo?

De Image Folder App is de perfecte tool voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige en efficiënte manier om afbeeldingen in Akeneo te importeren via geplande taken. Met deze app kun je moeiteloos afbeeldingen van externe bronnen binnenhalen of bestanden rechtstreeks in onze dropzone plaatsen. Na het importeren worden de bestanden netjes georganiseerd, zodat je gemakkelijk kunt zien welke importacties succesvol waren en waar er problemen optraden, compleet met gedetailleerde uitleg over de mislukte importacties.

De voordelen van onze Akeneo Image hotfolder app

 • Eenvoudige Integratie: Trek moeiteloos afbeeldingen van externe bronnen aan of plaats ze direct in de dropzone.
 • Georganiseerde Bestanden: Na import worden bestanden netjes georganiseerd, zodat je gemakkelijk het overzicht behoudt.
 • Gedetailleerde Feedback: Voor mislukte importacties wordt er een duidelijke uitleg gegeven, zodat je precies weet wat er mis ging.
 • Flexibele Importstrategieën: Kies uit verschillende methoden om afbeeldingen te importeren, zoals bestandsnamen, metadata bestanden of de dropzone.

Nog meer voordelen

 • Ondersteuning voor Diverse Bestandsopslag: De app ondersteunt zowel SFTP-protocol als S3-objectopslag voor het ophalen van afbeeldingen
 • Consistentie in Productinformatie: Zorg ervoor dat alle productinformatie, inclusief afbeeldingen, consistent en up-to-date is over alle verkoopkanalen.
 • Efficiëntie in Teamwerk: Door de collaboratieve functies kunnen verschillende teams, zoals marketing, verkoop en productbeheer, naadloos samenwerken, waardoor de time-to-market van producten wordt versneld.
 • Verbeterde Klantbeleving: Door gebruik te maken van kwalitatief hoogwaardige en relevante productafbeeldingen, verbeter je de online winkelervaring voor jouw klanten, wat kan leiden tot hogere conversieratio’s en klanttevredenheid.

Hoe werkt de Akeneo Image hotfolder?

De app is erg eenvoudig in gebruik.

 1. Kies uw Importstrategie:

  • Gebruik een specifiek patroon in de bestandsnaam of mapstructuur.
  • Maak gebruik van een metadata bestand dat de bestandspaden, productidentificatie en attribuutkoppelingen detailleert.
  • Of sleep de afbeeldingen simpelweg naar de dropzone.
 2. Stel de Bestandsopslagbron in:

  • Leg binnen de app een verbinding vast om de locatie aan te geven van waaruit afbeeldingen moeten worden gehaald.
 3. Configureer Taken naar Behoefte:

  • De app biedt drie configureerbare taken: het trekken van afbeeldingen uit de hotfolder, het werken met een metadata bestand, of het gebruik van de dropzone.

Optimaliseer uw e-commerce strategie: De kracht van Akeneo PIM en Image Folder App

In het digitale tijdperk waar we vandaag de dag in leven, is het essentieel voor bedrijven om hun productinformatie efficiënt en effectief te beheren. Dit is waar Akeneo PIM en de Image Folder App een cruciale rol spelen. Samen bieden ze een krachtige oplossing voor het beheren van uw productgegevens en digitale assets, wat resulteert in een gestroomlijnde workflow en verbeterde productpresentaties.

Het belang van hoogwaardige productafbeeldingen kan niet worden onderschat. Ze spelen een sleutelrol in de beslissingsprocessen van uw klanten. De Image Folder App vergemakkelijkt het proces van het importeren en beheren van deze afbeeldingen binnen Akeneo, waardoor je ervoor kunt zorgen dat jouw producten altijd worden gepresenteerd met de meest actuele en aantrekkelijke visuals.

In een competitieve markt is het van cruciaal belang om een voorsprong te behouden door efficiënte processen en hoge kwaliteitsnormen te handhaven. Door de Image Folder App te integreren in uw Akeneo PIM-systeem, neem je een belangrijke stap in het versterken van productinformatiebeheer en het optimaliseren van de e-commerce strategie. Dit zal niet alleen de interne efficiëntie verbeteren, maar ook een positieve impact hebben op hoe jouw producten worden waargenomen en ervaren door uw klanten.

Wens je meer informatie? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.