Akeneo 4.0 Release

Nieuws

Nieuwe features binnen Akeneo 4.0

Akeneo PIM 4.0 biedt enkele nieuwe functies alsook een tal van verbeteringen. Zo introduceren ze hun vernieuwde Asset Manager. Nu nog uitgebreider en meer flexibel! De nieuwe feature Data Quality Insights zal je helpen met het bijhouden en verbeteren van je productinformatie en de consistentie hiervan. Het is daarnaast ook mogelijk om via de Connectiefunctie je Akeneo PIM te koppelen aan andere applicaties via je user interface.

Benieuwd naar wat het in de praktijk kan opleveren? Lees dan zeker verder!

Asset Manager

First things first, wat is een asset? Een asset is, makkelijk gezegd, een bestand (afbeelding, pdf, video, …) dat gebruikt kan worden om je product in Akeneo te verrijken. Het is altijd scopable. Dit wil zeggen dat het een andere asset is voor een ander kanaal (e-commerce vs print). Om een voorbeeld te geven: je kan een afbeelding van hoge resolutie nodig hebben voor print maar ook een kleine variant voor e-commerce. En het is altijd localisable, dat wil zeggen dat je documenten in verschillende talen en landen kan aanmaken en bijvoegen.

Assets zijn belangrijk voor je Product Experience Management. Door aanvullende en ontbrekende informatie aan de producten toe te voegen, helpt deze Asset Manager bedrijven hun verhaal en/of brand identity beter te richten naar de klant. Op deze manier verhoog je de emotionele impact dus ook je sales! Het is een functie die ontworpen werd om de unieke behoeftes van B2C en B2B te ondersteunen. Meer flexibiliteit, connectiviteit en een betere gebruikservaring!

Flexibiliteit zorgt voor meer mogelijkheden
Assets worden op dezelfde manier gestructureerd en beheerd als de producten en referentie-entiteiten. Ze behoren ook tot een asset-familie en hebben daardoor bijhorende attributen. Om je een voorbeeld te geven: hieronder kan je een screenshot van een asset in een asset-familie terugvinden.

Je kan zoveel asset-families aanmaken als je nodig hebt, steeds met een ruime keuze aan attributen. Aan de hand van de verschillende attribuuttypes (tekst, single en multiple opties, nummers, mediafile, media links,…) kan je je families structureren. Met de Asset Manager kan je via de mediafile-functie bestanden opladen zoals een JPG-, PNG-, TIF-, PSD-, PDF- of Word-bestand. Via een medialink-attribuut kan je extern gehoste mediabestanden, zoals bijvoorbeeld een afbeelding van een website of een Youtube video, toevoegen en bekijken.

Uploaden van 3rd party media

De verbinding tussen Akeneo en bestaande media stores is vanaf nu ook mogelijk dankzij nieuwe API endpoints. Deze nieuwe functionaliteit laat toe dat je je media kan ophalen uit je DAM (Digital Asset Management), mediaopslag of andere externe bronnen. Akeneo heeft om je te helpen een volledig uitgeschreven documentatie online geplaatst die je hiervoor kan raadplegen.

Een asset library voor een betere visualisatie

Binnen de Asset Manager kan je een asset library terugvinden. Het is een overzicht van de verschillende assets die je zowel in je PIM als extern hebt opgeslagen. Zoals je hieronder op de screenshot kan zien heb je ook een uitgebreide zoekbalk, dit maakt het zoeken naar een bepaalde asset makkelijker.

De voordelen van Asset Manager op een rijtje

Een betere product experience voor álle gebruikers
  • Een snelle en eenvoudige connectie tussen je opgeslagen externe assets en je opgeslagen assets in Akeneo.
  • Met deze functionaliteit kan je alles managen op één plaats.
  • Tijdsbesparing door het automatisch linken van assets aan producten.

Data Quality Insights

Qualitative data is everything – zoals ze wel eens zeggen. Spelfouten, inconsistenties en verkeerde opmaak zijn dingen die we soms snel over het hoofd zien. Helaas heeft dit een negatieve impact op de productbeleving. Ook hier heeft de Akeneo 4.0 release een oplossing voor gevonden.

Een data quality dashboard. Dankzij dit overzichtelijke dashboard kan je eenvoudig de kwaliteit van je data meten. Het maakt gebruik van een sorteersysteem dat op basis van verrijking én consistentie werkt. De tool geeft je ook de optie om op één bepaalde categorie of familie te filteren.

Ontdek onze andere blogs

Nieuws

Gedeelde productcatalogus informatie, eenvoudiger dan ooit.

Nieuws

De bewezen oplossing om je productverhaal op elk kanaal te activeren

Nieuws

Akeneo PIM en Bynder DAM in Connectie, zo makkelijk als ABC