Akeneo PIM en Bynder DAM in Connectie, zo makkelijk als ABC

Nieuws

Waarom hebben merken baat bij een integratie tussen PIM en DAM? We vertellen er meer over in deze blog.

Merken beginnen meer en meer te beseffen dat je productinformatie en content er uit dienen te springen in de massa. Dit kan gaan om slimme, creatieve en prikkelende afbeeldingen, video’s en andere mediabronnen op verschillende klantcontactpunten.   

Het creëren van overtuigende, on-brand content is echter maar het begin. Je content moet daarnaast relevant, actueel, accuraat en consistent zijn, ongeacht of dat nu gaat om informatie op je website, productomschrijving op een marktplaats, sociale media of een ander kanaal.  

Met een PIM-systeem, win je aan een centrale hub waarin je je productinformatie beheert. Het systeem vereenvoudigt het proces van het creëren, onderhouden én gebruiken van productbeschrijvingen en -specificaties voor online en offline productcatalogi. Een PIM is dan ook onmisbaar in dit omnichannel tijdperk. 

 Een integratie tussen PIM en DAM zorgt voor synergie. Een kwalitatief DAM systeem maakt je PIM krachtiger, een standvastig PIM systeem maakt je DAM effectiever. 

De voordelen van een samenwerking tussen Akeneo PIM en Bynder DAM

Een PIM-DAM integratie maakt het merken makkelijker een effectieve digitale ervaring te creëren om zich te onderscheiden in een steeds competitievere markt.  

Een ander belangrijk thema is de explosieve groei van e-commerce. Deze creëert heel wat sales-opportuniteiten voor bedrijven maar vereist de juiste PIM- en DAM-strategie.  

 Wanneer Bynder DAM-gebruikers Akeneo PIM beginnen te ebruiken ondervinden ze al snel dat het proces van productverrijking gestroomlijnder verloopt. Assets worden geüpload binnen Bynder en worden daarbij automatisch gekoppeld aan de juiste producten in Akeneo PIM. Deze integratie zorgt dus voor een meer doeltreffendere aanpak en readyness voor de omnichannel-wereld. 

Ontdek onze andere blogs

Nieuws

Gedeelde productcatalogus informatie, eenvoudiger dan ooit.

Nieuws

De bewezen oplossing om je productverhaal op elk kanaal te activeren

Nieuws

Akeneo 6, de voordelen – Connectiviteit