Akeneo 6, de voordelen – Connectiviteit

Nieuws

Het kunnen verbinden van je Akeneo PIM met andere toepassingen is een cruciaal onderdeel bij het runnen van een succesvolle omnichannel business. In haar meest recente Akeneo PIM 6.0 versie werden tal van nieuwe functies en functionaliteiten geïntroduceerd om je gebruikerservaring te verbeteren. In deze blog geven we een overzicht van enkele belangrijke nieuwigheden en bijhorende voordelen. 

  • Snel en in bulk verwijderen van assets in jouw Akeneo-PIM 
  • Stap-voor-stap App activatie en gemakkelijk App management 
  • Nieuw API endpoint om Product Modellen te verwijderen 

Een automatische view van compatibele extensies met jouw PIM

Indien je meerdere assets van dezelfde familie in één keer wilt verwijderen, is dit nu mogelijk in de Akeneo PIM gebruikersinterface. Dit bespaart je ongetwijfeld een hoop tijd!

Stap-voor-stap App activatie en gemakkelijk App management

Apps zijn de nieuwste manier om Akeneo PIM te verbinden met tools van derden die je nodig hebt om je nog beter onderscheiden van de concurrentie binnen je markt. Met het nieuwe stap-voor-stap activeringsproces kan je je PIM eenvoudiger dan ooit aansluiten.

Binnen het Connect Menu vind je voortaan een nieuwe navigatie optie genaamd Connected Apps. Hier vind je al je geconnecteerde Apps nadat ze werden geactiveerd. Via dit menu kan je daarnaast de machtigingen van de Apps bijwerken zonder hiervoor per App naar Instellingen te hoeven gaan. Dit is een gemakkelijke one-stop-shop om uw Apps te beheren, allemaal vanuit Akeneo PIM.

Deze nieuwe release ging hand in hand met verbeteringen die gebruikers in staat stellen om verzonden en ontvangen gegevens beter te volgen en hen meer autonomie geven om op te treden bij synchronisatiefouten.

Nieuw API endpoint om Product Modellen te Verwijderen

Verwijder snel en eenvoudig een bepaald productmodel met bijhorende subproductmodellen en product varianten. Dit nieuwe endpunt, dat de CRUD-bewerkingen aanvult die beschikbaar zijn via de REST API, stelt je in staat productfamilie wijzigingen in je PIM met meer flexibiliteit en souplesse te beheren. Het vereenvoudigt ook de synchronisatie van gegevens tussen je gegevensbronnen (zoals je ERP) die gebruikmaken van onze API en je PIM. 

 

Benieuwd hoe deze nieuwigheden jouw Akeneo omgeving een boost kunnen geven?  

Contacteer ons, we helpen je met plezier verder.  

Ontdek onze andere blogs

Nieuws

Gedeelde productcatalogus informatie, eenvoudiger dan ooit.

Nieuws

De bewezen oplossing om je productverhaal op elk kanaal te activeren

Nieuws

Akeneo PIM en Bynder DAM in Connectie, zo makkelijk als ABC