Migratie tool Magento 1

Nieuws

Toenemende klantverwachtingen, stijgende concurrentie en enkele technologische wijzigingen veranderen het e-commerce landschap. Om de concurrentie aan te kunnen en voor te blijven moeten bedrijven op hun hoede zijn. Zich blijven aanpassen en innoveren op nieuwe en vaak onvoorspelbare manieren.

Wat te doen met end-of-life van Magento 1?

Magento heeft officieel aangekondigd dat ze op 1 juni 2020 stoppen met ondersteuning te bieden voor Magento 1. Concreet betekent dit dat er geen security patches en fixes meer worden uitgebracht en dat ze zich volledig zullen focussen op versie 2. Wens je toch verder te gaan met de eerste versie, dan blijft je webshop uiteraard bestaan. Dat hiermee allerhande veiligheidsrisico’s gepaard gaan hoeven we daarbij niet uit te leggen.

Magento 1 migratietool

Induxx heeft een export tool ontwikkeld dat de data migratie van Magento 1, via Akeneo, naar een ander e-commerce platform mogelijk maakt. De tool is zodanig goed ontworpen dat zowat iedere Magento 1 klant hiervan gebruik kan maken. Data die je over de jaren heen verzameld hebt, gaat niet zomaar verloren. Wat ons betreft is dit de meest ideale oplossing voor het end-of-life probleem.

Akeneo PIM

Het belangrijkste voordeel van een PIM is dat het al je productinformatie verzamelt, beheert, verrijkt en verbetert vanop één centrale plaats. Zoals we hierboven vermeld hebben kan het data verzamelen uit verschillende bronnen waaronder Magento 1. Je hebt one single source of truth, wat de efficiëntie verhoogt en fouten in productgegevens wegneemt.

Ontdek onze andere blogs

Nieuws

Gedeelde productcatalogus informatie, eenvoudiger dan ooit.

Nieuws

De bewezen oplossing om je productverhaal op elk kanaal te activeren

Nieuws

Akeneo PIM en Bynder DAM in Connectie, zo makkelijk als ABC