Induxx is GS1 partner

Nieuws

Induxx besloot om GS1 Belgiulux partner te worden en stuurde ook een aantal mensen op 3 daagse GS1 academy om zo onze klanten nog beter te kunnen begeleiden bij mogelijke GS1 vragen.

Wat is GS1 eigenlijk?

GS1 is een internationale vzw en ngo met lokale organisaties in meer dan 110 landen. GS1 ontwikkelt en implementeert globale standaarden en oplossingen om de efficiëntie en zichtbaarheid doorheen de keten en over de sectoren heen te optimaliseren. Het GS1 standaardensysteem is wereldwijd het meest gebruikte in de toeleveringsketen. Zo worden er dagelijks 6 miljard scans uitgevoerd dankzij de GS1 barcodestandaard. In België en het Groothertogdom Luxemburg wordt GS1 vertegenwoordigd door GS1 Belgium & Luxembourg (GS1 Belgilux). Deze organisatie telt momenteel meer dan 5.000 aangesloten bedrijven en heeft een partnership gesloten met meer dan 40 aanbieders van technologie en bedrijfsoplossingen. In 2007 fusioneerde GS1 Belgilux met ECR Belgium. ECR staat voor Efficient Consumer Response, een neutraal overlegplatform voor retailers en leveranciers. Het doel van de samenwerking is de consument beter, sneller en aan een lagere kost bedienen op een duurzame manier.

Hoe werkt het GS1 systeem?

Het GS1 standaardensysteem is een geïntegreerd globaal systeem dat steunt op 3 peilers:

• Identificeren: producten, diensten en locaties worden geïdentificeerd aan de hand van de GS1 identificatiesleutels (globaal unieke nummers).

• Capteren: de GS1 identificatiesleutels worden weergegeven in een gegevensdrager: een barcode (GS1 Barcodes) of een radiofrequentietag (GS1 EPCglobal).

• Delen: gegevens worden gedeeld met de handelspartners via de GS1 standaarden voor elektronische communicatie (GS1 eCom), de GS1 standaarden voor gegevenssynchronisatie (GS1 GDSN), het platform voor betrouwbare B2C gegevens (GS1 Source) en het GS1 netwerk voor radiofrequentie identificatie (GS1 EPCIS).

Ontdek onze andere blogs

Nieuws

Gedeelde productcatalogus informatie, eenvoudiger dan ooit.

Nieuws

De bewezen oplossing om je productverhaal op elk kanaal te activeren

Nieuws

Akeneo PIM en Bynder DAM in Connectie, zo makkelijk als ABC