Akeneo lanceert PXM oplossingen samen met release 2.3

Nieuws

Akeneo kondigde op 26 juni 2018 een nieuwe release aan van hun PIM systeem en meteen ook enkele nieuwe producten of modules die tot een betere PXM (Product Experience Management) zullen leiden. Deze verbeteringen zijn er gekomen om uitstekende product ervaringen over alle kanalen heen te kunnen aanbieden. Deze niewe PXM functionaliteiten breiden de mogelijkheden van Akeneo verder uit op vlak van sneller en makkelijker aansluiten (onboarden) van nieuwe leveranciers en uiteraard het beheer van een steeds evoluerende product catalogus nog vereenvoudigen.
Deze PXM verbeteringen zitten vervat in de nieuwe “Akeneo PIM 2.3” en twee nieuwe modules : “Akeneo Onboarder” en “Akeneo PIM Accelerator”.

Akeneo PIM 2.3

Akeneo PIM 2.3 bevat allerlei verbeteringen om marketing en e-commerce teams productiever te maken. Nieuw ingebouwde functionaliteiten zorgen voor een drastische verbetering in het beheer van product models, product variants, zoeken en filteren in grote catalogi en tevens het samenwerken in teams.

De volledige oplijsting van nieuwe functionaliteit in 2.3 kan je vinden in de release notes.

Akeneo Onboarder

Akeneo Onboarder laat retailers en groothandelaars toe om aan hun leveranciers een veilige en cloud-gebaseerde omgeving te bieden waar zij makkelijk hun product informatie kwijt kunnen zonder toegang te moeten geven aan de kern van het PIM systeem.

o draagt de Akeneo Onboarder er toe bij dat de best mogelijke product informatie beschikbaar is voor het juiste kanaal. Ook maakt de Akeneo Onboarder het veel makkelijker voor leveranciers om nieuwe producten voor te stellen aan retailers en groothandelaars om op te nemen in hun gamma. Uiteindelijk draagt dit bij tot een snellere time-to-market, lagere foutgevoeligheid, efficiëntere bedrijfsprocessen en eenvoudigere schaalbaarheid.

Akeneo PIM Accelerator

De PIM Accelerator is een add-on bovenop Akeneo PIM die een voorgedefinieerde catalogus met voorbeelddata bevat voor specifieke industrietakken. De eerst uitgebrachte PIM Accelerator is ontworpen voor modemerken en retailers in de sector van kleding, schoenen en accessoires. deze add-on versnelt enorm het proces om de catalogus op te bouwen en biedt meer dan 70 product attributen, 6 product familie opties en meerdere familie varianten.

Met deze Accelerator komt ook een voorgedefinieerde boomstructuur voor categorieën en assets, waardoor brand owners en retailers veel sneller en eenvoudiger hun productattributen kunnen verrijken aan de hand van templates specifiek op hun noden afgestemd. Snellere catalogus creatie, verhoogde team productiviteit en versnelde time-to-market zijn maar een paar van de voordelen die deze PIM Acceleratoren kunnen bieden.

Ontdek onze andere blogs

Nieuws

Gedeelde productcatalogus informatie, eenvoudiger dan ooit.

Nieuws

De bewezen oplossing om je productverhaal op elk kanaal te activeren

Nieuws

Akeneo PIM en Bynder DAM in Connectie, zo makkelijk als ABC