Hoe kan Akeneo 5.0 u en uw team helpen om uw groei te ontsluiten?

Nieuws

Een goede User-Experience werd noodzaak op iedere e-commerce. Bezoekers knappen af op gebruiksonvriendelijke webshops en twijfelen niet om bij je concurrent een kijkje te gaan nemen. Een cruciaal onderdeel van die goede UX, is een betrouwbaar PIM-systeem zoals Akeneo PIM.

Ontdek in deze blog alles wat je moet weten over de laatste versie van deze PIM-expert.  

Het reeds best-in-class PIM werd in die mate geoptimaliseerd dat het oplossingen kan bieden die u helpen bij een goed databeheer voor accurate, consistente en volledige productgegevens. Daarnaast staat Akeneo synoniem voor naadloze connectiviteit met andere platformen wat uw productverrijkingsteam productiever maakt.

De updates en de voordelen 

In het afgelopen jaar werden meer dan 70 nieuwe functies en verbeteringen vrijgegeven en beschikbaar met de release van Akeneo PIM 5.0. Wij lijsten hieronder enkele updates op voor u.  

1. Meer automatisering dankzij een vernieuwd rule-engine

Om uw team geen tijd te laten verliezen aan onnodige, repetitieve manuele taken, werd jaren geleden een regel engine toegevoegd aan Akeneo PIM. Vandaag wordt deze automatisering naar een hoger niveau getild met een vernieuwde regel engine.

Deze bevat een Rules Builder die de creatie en het beheer van business regels vereenvoudigt. Daarnaast neemt het alle acties uit YML-bestanden over en stelt het marketingteams in staat om automatisch producten te categoriseren, attribuutwaarden te kopiëren, standaardwaarden in te stellen en nog veel meer.

Daarnaast zijn er nieuwe regelacties geïntroduceerd waarmee nieuwe acties kunnen worden geautomatiseerd. Deze omvatten het creëren van geharmoniseerde producttitels en dynamische productomschrijvingen, waardoor verrijking nog sneller en eenvoudiger wordt voor uw team.

2. Moeiteloze en naadloze connectiviteit

Ook API’s werden onder handen genomen. Deze verbeteringen vergemakkelijken de synchronisatie en distributie van gegevens met 3rd party applicaties.Verder is tijdens deze update de “Events API” geïntroduceerd om de synchronisatie van data tussen Akeneo PIM en 3rd-party applicaties te versnellen. Deze nieuwe API is een aanvulling op onze bestaande REST API.

Deze nieuwe release ging hand in hand met verbeteringen die gebruikers in staat stellen om verzonden en ontvangen gegevens beter te volgen en hen meer autonomie geven om op te treden bij synchronisatiefouten.

3. Een verbeterd Data Quality Insights dashboard

Akeneo PIM 5.0 stelt uw team niet alleen in staat om sneller te handelen. Het is ook eenvoudiger geworden om de kwaliteit van productinformatie te bewaken en in één oogopslag te zien welke onderdelen van hun catalogus extra verbetering behoeven.

Dit nieuwe en verbeterde dashboard bevat zelfs een herwerkte Data Quality Score, waarmee u de datakwaliteit en compliance eenvoudig kunt beoordelen. Bovendien voert Data Quality Insights nu spellingscontroles en taaldekking uit om te voldoen aan de behoeften van wereldwijde organisaties.

4. Maateenheden op maat

Akeneo PIM bevat nu geavanceerde mogelijkheden die gebruikers meer flexibiliteit geven bij het verrijken van productinformatie. Naast het brede scala aan traditionele en standaard metingen, kunnen nog steeds aangepaste meeteenheden en meetfamilies worden aangemaakt. Dat betekent dat u nu elke nieuwe meting kunt toevoegen die u nodig hebt om in lijn te blijven met lokale normen of specifieke industrievereisten.

Conclusie

Naast deze kleine greep uit de nieuwe functies in Akeneo PIM 5.0, zijn er nog vele andere verbeteringen. Denk aan functies zoals eenvoudigere mogelijkheden voor productmodellering, geavanceerde functies voor het importeren en exporteren van assets en referentie-entiteiten, verbeteringen aan ons productraster en nieuwe privéweergaven waarmee gebruikers hun taken en dagelijkse werk beter kunnen organiseren.

Contacteer ons zeker indien u meer over deze update wenst te weten te komen of informatie wens over een eventuele upgrade.

Ontdek onze andere blogs

Nieuws

Gedeelde productcatalogus informatie, eenvoudiger dan ooit.

Nieuws

De bewezen oplossing om je productverhaal op elk kanaal te activeren

Nieuws

Akeneo PIM en Bynder DAM in Connectie, zo makkelijk als ABC