Rob The Gourmets’ Market

Brussel, België

Akeneo

Microsoft Dynamics NAV & Magento 2

Integraties

Bezoek Rob The Gourmets' Market

Over

Rob is een waar paradijs voor foodies. De winkel van 1400m² biedt een ruim assortiment van de beste, meest verse producten uit alle streken en seizoenen. De werknemers staan klaar om professioneel advies te verstrekken van: 550 producenten, 1500 bioproducten, 400 soorten kazen, 2200 wijnen, 200 champagnes en 300 whiskies.

Voor de intrede van PIM documenteerde iedere afdeling zijn producten in aparte Excel bestanden. Dit blokkeerde echter de dagdagelijks operationele werking van het up-to-date houden van product data. Het ERP systeem kon hier ook niet voor ingezet worden. Daarnaast struikelden ze met het feit dat beelden niet optimaal in dergelijke systemen konden bewaard worden.

Rob zocht een stabiel en intuïtief systeem waar de verschillende departementen samen in konden werken aan product verrijking. Met Akeneo kan de eCommerce Manager makkelijk overzicht houden over de workflow en statussen van de product informatie. Zonder een PIM systeem was het voor Rob niet mogelijk geweest een e-shop met 4000 producten op te starten.

Aanpak

Vooraleer Magento op te starten, besloot Rob eerst zijn product informatie beheer onder handen te nemen. Ze startten de Akeneo implementatie met een andere partij, maar door de moeilijke ondersteuning schakelden ze over naar Induxx. Na een probleemloos implementatie-traject van slechts 3 maanden schakelde Rob snel over tot het dagdagelijks gebruik van hun PIM.

De vlotte en intuïtieve werking van dit PIM systeem zorgde voor een vlugge opleiding van alle personeel verantwoordelijk voor product informatie: eCommerce Manager, vier product specialisten, copy writers en een marketeer.

Door de PIMgento connectie kan de product informatie van 4000 producten makkelijk naar de Magento e-shop geleid worden. De komende jaren zullen hier stelselmatig nieuwe aan worden toegevoegd.

Uitdagingen

  • Geen overzicht – vooruitgang productverrijking onduidelijk
  • Slechte samenwerking tussen interne departementen omtrent productbeheer
  • Ontoereikende tools zoals Excel en bestaande ERP oplossing

Aanwinsten

  • ‘One truth platform’ voor product informatie.
  • Mogelijkheid een e-shop op te zetten voor uitbreiding brand awareness en verkoop.
  • Een performant en intuïtief platform die ook door personeel met een niet-technische achtergrond gebruikt kan worden.

Conclusie

Het Rob team is zeer tevreden met de implementatie van Akeneo. Zonder een PIM systeem was het opzetten van een e-shop met 4000 producten niet haalbaar. Tegen eind 2018 is hun doel om het online aanbod met 2000 producten uit te breiden. De product informatie in Excel of in Magento zelf beheren zou veel meer tijd gekost hebben.

Sinds de start van het PIM/e-shop verhaal,is het bezoekersaantal op de website verdubbeld. De klanten vinden via de verschillende kanalen dezelfde kwaliteit van product informatie en binnenkort zal Rob starten met het aanmaken van Producenten fiches. Wat de klanten nog meer kwalitatieve product informatie zal bieden.

De filterfunctionaliteiten zorgen ervoor dat ik eenvoudig de statussen van product verrijking over locales heen kan bekijken.

Caroline Van Den Borre, Rob The Gourmets’ Market

Heb je hulp nodig voor je product info?

Wij helpen je graag verder!