Orac Decor

Oostende, België

Akeneo

SAP, Magento 2

Integraties

Bezoek Orac Decor

Over

Interieurdecoratie met innovatieve technologie, materialen en design, daar draait het om bij Orac Decor®. Een familiebedrijf dat in 1970 opgericht werd en waar gedrevenheid voor mooie dingen in de genen zit. Zo ontwikkelen en produceren ze al 50 jaar gepassioneerd decoratieve afwerkingsproducten voor het gehele interieur.

Waar de meeste mensen een kale muur zien, zien zij een blanco canvas. Orac Decor wil creativiteit stimuleren en gebruikers inspireren om bijzondere ruimtes te creëren die hun persoonlijkheid en karakter in de verf zetten. Hun producten maken dit op een simpele manier mogelijk dankzij eenvoudige installatie, veelzijdigheid en gebruiksgemak. Van een functionele plint tot een karaktervolle kroonlijst. Orac staat voor volledige creatieve vrijheid volgens jouw eigen stijl en persoonlijkheid.

Aanpak

Waar lag het pijnpunt?

Voor de komst van Akeneo PIM werkte het marketingteam van Orac Decor dagelijks aan het verwerken en hergebruiken van product data. Ze stootte op 1 groot probleem, namelijk de data die zeer versnipperd was. De basisdata uit hun ERP werd verder verrijkt door middel van Excel bestanden en assets werden verspreid verzameld over verschillende folders op hun server. Het bleek dan ook een hele uitdaging om alle data op een correcte manier terug te vinden.

Om inconsistenties en fouten in hun productinformatie te voorkomen, besloot Orac Decor een PIM systeem te zoeken, met als doel om klanten, ongeacht de toepassing (email, post, magazine, website…) snel en efficiënt van juiste antwoorden te kunnen voorzien.

Zoektocht naar een PIM systeem

Een specifieke voorkeur voor een bepaald PIM systeem hadden ze niet. Bijgevolg diende een screening van de markt zich aan. Daarbij kwam de naam Akeneo regelmatig naar voren en na het bekijken van de demo waren ze aangenaam verrast. De doorslaggevende factor was voor hen de makkelijke integratie met Magento.

Uitdagingen

  • Discrepantie
  • Versnipperde data
  •  Terugkomende fouten

Aanwinsten

  • ‘Single Source Of Truth’ van je productcatalogus
  • Opmerkelijke verhoging van de nauwkeurigheid
  • De aansluiting met Magento eCommerce en andere systemen betekent dat Orac Decor klaar is voor de toekomst

Verder verloop van het project

De opzet van Akeneo verliep zeer vlot. Tijdens gezamenlijke workshops werd het datamodel gedefinieerd dat de basis vormde voor de Akeneo configuratie. Daarop volgde een implementatie traject van een 2-tal maanden waarna Orac Decor’s werknemers in een mum van tijd met Akeneo vertrouwd raakten.

Orac Decor verwachtte via Akeneo een ‘single version of truth’ te kunnen opbouwen waarbij werknemers alle verrijkte producten en assets in één makkelijke database konden terugvinden. Deze wens is nu realiteit geworden, waardoor ze enorm veel tijd winnen. Door de flexibiliteit van Akeneo zijn ze in staat onafhankelijk te werken. Zo kan het marketing team bijvoorbeeld zelf makkelijk attributen toevoegen, schrappen of limiteren.

Wat is het grootste voordeel voor Orac Decor sinds de implementatie van Akeneo?

Akeneo PIM zorgt voor meer accuraatheid binnen het bedrijf. De werknemers vinden alle nodige informatie makkelijk terug en vooral het bewaren van assets bleek een grote toegevoegde waarde te zijn. Door tags aan de assets toe te voegen, kunnen ze nu ook eenvoudig filteren. Bovendien was het voor de klanten van Orac Decor belangrijk om gepersonaliseerde exports van de product data te kunnen ontvangen, ook dit is vanaf nu mogelijk!

Hoe ziet hun digitale toekomst er uit?

Orac Decor ziet haar digitale toekomst dan ook erg positief tegemoet. Het was belangrijk voor hen om een stevig fundament te leggen die hun digitale versnelling kon bewerkstelligen. Daarbij waren ze op zoek naar een stabiele basisopzet die in staat was om nieuwe uitdagingen en veranderingen in de toekomst op te vangen. Met de combinatie van Magento en Akeneo hebben ze dat fundament voor de toekomst kunnen creëren. Dit geeft hen het gevoel dat de sky the limit is om volgende stappen te gaan zetten.

Persoonlijk advies van Orac Decor

Hun grote tip voor andere bedrijven? Zoek een goede partner om mee samen te werken. Akeneo betreft een standaard software die naar jouw realiteit dient vertaald te worden. Een partner die goed proactief meedenkt is belangrijk!

Heb je hulp nodig voor je product info?

Wij helpen je graag verder!