Geoptimaliseerde specifieke productinformatiestromen voor Deschacht.

België

Akeneo

Natch

Integraties

SDP Robinson, Trade

Bezoek Deschacht

Over

Buildmat omvat een groep van succesvolle merken in de bouwsector en stelt vandaag ongeveer 300 mensen tewerk. Buildmat groepeert een zevental bedrijven, waaronder distributiebedrijf Deschacht.

De kwaliteitsbewuste bouwprofessional kan bij Deschacht terecht voor een zeer ruim assortiment, meer dan 15.000 artikelen, waaronder riolerings- en drainagematerialen, dakbedekking, gevel- en isolatiematerialen en folies.

Via haar webshop en tien distributiecentra verspreid over heel België, garandeert Deschacht een snelle levering.

Aanpak

We organiseerden enkele sessies met medewerkers uit verschillende afdelingen en bedrijfstakken. Op basis van deze input voorzag Induxx in een welgedefinieerde scope.

Daar de grootste uitdaging zat in het genereren van PDF-versies van technische fiches gingen we hiermee van start. Verder ontwikkelde Induxx de nodige koppelingen tussen Akeneo PIM, het ERP-systeem en de E-commerce.

Bij Induxx streven we steeds naar de best mogelijke projectopzet. Om deze reden werd een digitale projectmanager aangesteld om de scope te vrijwaren en werd er een productgegevensmodel opgesteld om alle optimalisaties naar Natch toe te garanderen.

Uitdagingen

 • Deschacht wenste een optimalisatie van specifieke productinformatiestromen. Deze verliepen namelijk via TXT-bestanden en zorgden voor een moeizame productimport en -export in het productmanagementsysteem.
 • Daarnaast wou Deschacht in de toekomst specifieke assets (normennomenclatuur) voor bouwinformatiemodellen in een PIM systeem kunnen aanleveren en beheren.
 • Tenslotte werd er een oplossing gevraagd waarmee technische fiches eenvoudig omgezet kunnen worden in PDF-bestanden.

Aanwinsten

 • Buildmat beschikt vandaag over twee flexibele Akeneo-omgevingen. Deze kunnen meervoudig uitgebreid en ingezet worden naargelang de toekomst van Buildmat.
 • Beide omgevingen worden synchroon onderhouden om kosten te vermijden en gemeenschappelijke features te kunnen gebruiken.
 • Zowel de PDF-generator als de koppelingen naar het BIM-systeem en de friendly URL app zijn een belangrijke meerwaarde voor het PIM-systeem, alsook de laatste toevoeging van de EasyCatalog connector die toelaat om met één klik een cataloog op te bouwen vanuit Akeneo en door te sturen naar Adobe InDesign.

Wins

Waar Deschacht voorheen een voltijds equivalent nodig had om technische datasheets aan te maken en te beheren, worden datasheets (PDF) nu automatisch aangemaakt binnen het PIM systeem op basis van live en up-to-date productinformatie.

Concrete wins na de PIM implementatie
 • Meer flexibiliteit voor marketing verrijking op productniveau
 • Technische datasheets in PDF worden rechtstreeks in het PIM aangemaakt en beheerd
 • Betere workflow door views en specifiek attribuutontwerp in Akeneo
 • Uitbreidbaarheid naar andere merken
 • Aangepaste feed voor Kohera (BI-toepassing)
 • Tijdswinst

Heb je hulp nodig voor je product info?

Wij helpen je graag verder!