Optimaliseer je fashion brand met Akeneo PIM

In de dynamische wereld van mode en textiel is het beheren van productinformatie een uitdagende taak. De constante stroom van nieuwe collecties, samen met de noodzaak om productdetails nauwkeurig en aantrekkelijk over verschillende verkoopkanalen te verspreiden, vereist een gestroomlijnde aanpak.

Akeneo PIM (Product Information Management) biedt dé oplossing voor naadloos productinformatie management om uw productinformatie efficiënt te beheren, te verrijken en te distribueren, specifiek afgestemd op de behoeften van de fashion sector.

Akeneo PIM Gold Partner

Akeneo PIM als onmisbare schakel voor de fashion sector

 • Snelle aanpassing aan trends in een snel veranderende industrie
 • Beheer gedetailleerde productinformatie zoals maten, materialen, zorginstructies, en stijlgidsen centraal
 • Meertalige en cultureel aangepaste productbeschrijvingen
 • Ondersteuning in het plannen en organiseren van seizoensgebonden collecties
 • Betere samenwerking tussen verschillende teams, van ontwerp tot marketing en verkoop
 • Optimalisatie van de supply chain voor kostenbesparingen en minder overstock

Waarom Akeneo PIM met Induxx?

Ondersteuning

Induxx garandeert uitstekende klantondersteuning en service level agreements (SLA).

Customisatie

Unieke Akeneo apps door Induxx zijn beschikbaar, zelfs voor CE-gebruikers, voor maat oplossingen.

Expertise

Als enige full-focus Akeneo partner in de Benelux 

Ervaring

Als Akeneo Gold Partner biedt Induxx ongeëvenaarde ervaring en technische kennis.

Flexibiliteit

Induxx’s aanpak is aangepast aan uw specifieke behoeften en doelstellingen.

Voordelen van Akeneo PIM voor de fashion sector

 

 • Opzet datastromen: efficiënt datamanagement van leveranciers tot eindklanten voor een snellere time-to-market
 • Beheer van Seizoenscollecties: Snel updaten en beheren van collecties, cruciaal voor seizoensgebonden mode-industrie.
 • Snellere Time-to-Market: Maakt een snelle lancering van nieuwe producten mogelijk, belangrijk voor trendgevoeligheid.
 • Multiregionale Ondersteuning: Ondersteunt meertalige inhoud en aanpassingen voor wereldwijde markten.
 • Dataconsistentie: Verzekert kwaliteit en consistentie van productgegevens, verbeterend de klanttevredenheid.
 • Betere Klantbeleving: Biedt gedetailleerde productinformatie voor een gepersonaliseerde winkelervaring.
 • Marketing friendly: stroomlijn en beheer uw productinformatie eenvoudig en versterk je marketing strategie over diverse kanalen.
 • Geautomatiseerde Workflows: verbeter de efficiëntie en verminder de kans op fouten.
 • Integratie: Werkt naadloos samen met andere systemen zoals ERP’s en e-commerce platforms.

Ontdek het Ideale Akeneo PIM project

Afgestemd op uw wensen en behoeften

Bij Induxx begrijpen we dat elk bedrijf uniek is, met zijn eigen set uitdagingen en doelstellingen. Daarom benaderen we elk project met een op maat gemaakte strategie. Kies voor Induxx en ervaar de perfecte combinatie van technische expertise, klantgerichte service en op maat gemaakte Akeneo-oplossingen die uw bedrijf naar nieuwe hoogten zullen leiden.

1 Overname Akeneo projecten

Bent u reeds geïntegreerd in het Akeneo-ecosysteem en zoekt u een partner die meer op maat gesneden oplossingen en/of superieure ondersteuning biedt? Wij begrijpen dat u op zoek bent naar soepele overgangen en verbeteringen aan uw bestaande systemen, zonder de voortgang te verstoren. Ons team biedt naadloze migratie en optimalisatie van uw huidige Akeneo-projecten, waarbij we onze expertise inzetten om de PIM-ervaring te verrijken en te personaliseren.

2 Nieuwe Akeneo projecten

Staat u aan de startlijn van uw PIM-reis en overweegt u Akeneo als uw platform? Laat Induxx u begeleiden door de voordelen die Akeneo biedt boven andere PIM-systemen te belichten. We focussen op de unieke voordelen van Akeneo, zoals zijn gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en krachtige integratiemogelijkheden, om ervoor te zorgen dat u een weloverwogen beslissing neemt die uw bedrijf op de lange termijn ten goede komt.

3 Uitbreiding met apps

Voor bestaande Akeneo-gebruikers die hun platform willen uitbreiden en verrijken, biedt Induxx een scala aan apps en add-ons die speciaal zijn ontwikkeld om de functionaliteit van uw Akeneo PIM te vergroten. Of u nu extra functies nodig heeft, workflows wilt stroomlijnen of nieuwe integratiemogelijkheden wilt verkennen, onze apps bieden de perfecte oplossingen om PIM-systeem naar een hoger niveau te tillen.

Snel en effectief reageren op veranderende trends met Akeneo PIM

In de snel evoluerende modewereld is het essentieel om voorop te lopen in het beheer van productinformatie. Akeneo PIM, afgestemd op de unieke behoeften van de fashion sector, biedt de tools die u nodig hebt om uw productdata te beheren, de klantervaring te verrijken, en uw merk op de voorgrond te plaatsen in deze competitieve industrie.

Met Akeneo PIM kunt u al uw productgegevens op één plek verzamelen. Dit betekent dat informatie over maten, kleuren, materialen, en stijlen centraal wordt beheerd. Dit elimineert inconsistenties en zorgt voor een uniforme productpresentatie over alle kanalen.

Snelle Collectie Updates

De mode-industrie kenmerkt zich door snelle wisselingen in collecties en trends. Akeneo PIM stelt u in staat om snel en efficiënt nieuwe producten toe te voegen, bestaande informatie te updaten en collecties te lanceren, waardoor u altijd op de voorgrond blijft in de snel veranderende modewereld.

Verbeterde Productervaring

Creëer rijke, boeiende productervaringen door gedetailleerde productbeschrijvingen, hoogwaardige afbeeldingen en stylingtips toe te voegen. Dit helpt niet alleen bij het beter informeren van uw klanten, maar verhoogt ook de kans op een aankoop.

Multichannel Distributie

Of het nu gaat om uw online winkel, marktplaatsen of sociale media, Akeneo PIM zorgt voor een naadloze distributie van uw productinformatie over alle verkoopkanalen. Dit zorgt voor een consistente merkbeleving, ongeacht waar uw klanten zich bevinden.

Efficiënte Samenwerking

Werk gemakkelijk samen met uw team, leveranciers en partners door hen toegang te geven tot de productinformatie die ze nodig hebben. Dit verbetert niet alleen de efficiëntie maar verzekert ook dat de productinformatie accuraat en up-to-date is.

Analyse en Rapportage

Krijg inzicht in hoe uw producten presteren over verschillende kanalen met de geavanceerde analyse- en rapportagefuncties van Akeneo PIM. Gebruik deze inzichten om uw productaanbod te optimaliseren en de verkoop te verhogen.

We zijn trots om Akeneo specialisten voor business implementation en technical integration te zijn. Het is een erkenning voor ons hoog niveau van Akeneo expertise.

Akeneo technical integration specialist
Akeneo certified business implementation

Operationele excellentie en een sterke marktpositie

Akeneo PIM verwerkt moeiteloos grote hoeveelheden productinformatie. De hoge prestaties en betrouwbaarheid zorgen ervoor dat het een absolute troef is voor uw e-commerce. Het maakt productbeheer eenvoudig. Assets plaatst u makkelijk bij de juiste producten en ook de verscheidenheid aan attributen integreert u zonder moeite in het systeem.

Dit zorgt ervoor dat Akeneo PIM een onmisbare troef is voor een succesvolle omnichannel strategie. U genereert gebruiksvriendelijk de juiste productcatalogi per kanaal. Dit maakt het enerzijds makkelijk voor uw medewerkers. Anderzijds zorgt u voor geweldige klantervaringen. Kortom: een absolute win-win voor uw business!

Akeneo PIM edities voor elke behoefte

Ontdek de juiste Akeneo-editie voor uw onderneming met Induxx en til uw productinformatiebeheer naar een hoger niveau.

Akeneo Community Edition (CE)

Deze gratis versie is ideaal voor kleinere organisaties met basis PIM-behoeften. Induxx onderscheidt zich door ook voor CE-gebruikers apps beschikbaar te stellen, wat een unieke meerwaarde biedt.

Akeneo Enterprise Edition (EE)

Voor grotere organisaties met complexere eisen biedt de EE geavanceerde functionaliteiten zoals uitgebreide toegangsrechten, asset management, op maat gemaakte import/export opties, een regel-engine, en Product Experience Management (PXM).

Akeneo Growth Edition

Een SaaS-optie die een tussenoplossing biedt met enkele EE-functionaliteiten voor bedrijven in groei die meer nodig hebben dan de CE, maar nog niet klaar zijn voor de volledige EE.

Benieuwd welke Akeneo PIM editie de perfecte match is met uw bedrijf?

Tevreden klanten van onze Akeneo PIM-realisaties

Bij Induxx zijn we niet aan ons proefstuk toe met Akeneo PIM. Laat u inspireren door onze succesvolle implementaties.

Succesvolle omnichannel strategie voor Veritas.

Ontdek de case

Tijdswinst en efficiëntie voor Xandres.

Ontdek de case

Oplossingen voor discrepantie en versnipperde data.

Ontdek de case

Correcte en consistente data op verschillende platformen.

Ontdek de case

Benieuwd welke succesverhalen we nog hebben verwezenlijkt?

Uniek: Akeneo PIM applicaties op maat

Bij Induxx ontwikkelen we applicaties om uw Akeneo PIM-systeem uit te breiden. Onze focus ligt applicaties naar andere e-commerce systemen, print software en andere Akeneo modules.

Ontdek meer over onze Akeneo applicaties.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?