Optimaliseer jouw bouwbedrijf met Akeneo PIM

In de uitdagende omgeving van de bouwsector, waar precisie en de betrouwbaarheid van productgegevens cruciaal zijn, biedt Akeneo PIM (Product Information Management) de perfecte oplossing om uw productinformatie met ongekende efficiëntie te beheren, te verrijken en te verspreiden.

Ontworpen met de specifieke eisen van de bouwindustrie in gedachten, maakt Akeneo PIM het mogelijk om uw processen voor productbeheer te stroomlijnen en zorgt het voor een onberispelijke kwaliteit van uw productdata.

Akeneo PIM Gold Partner

Akeneo PIM als inmisbare schakel in de bouwsector

 • Specificaties, gebruiksinstructies, veiligheidsinformatiebladen, en prijsgegevens allemaal op één plek
 • Nauwkeurige en up-to-date productinformatie voor effectieve projectplanning en uitvoering
 • Efficiëntie in productupdates van nieuwe bouwmaterialen en technologieën
 • Pas productgegevens eenvoudig aan en publiceer over diverse verkoopkanalen, zoals directe verkoop, online platforms en catalogi
 • Verbeterde samenwerking met leveranciers die vaak essentiële informatie over materialen en producten leveren
 • Blijf up-to-date met strenge regelgeving op het gebied van veiligheid en kwaliteit

Waarom Akeneo PIM met Induxx in de bouwsector?

Ondersteuning

Induxx heeft een dedicated support team met gegarandeerde response tijden en diverse escalatiemogelijkheden (SLA)

Customisatie

Unieke Akeneo apps door Induxx zijn beschikbaar, zelfs voor CE-gebruikers, voor maat oplossingen.

Expertise

Als enige full-focus Akeneo partner in de Benelux 

Ervaring

Als Akeneo Gold Partner biedt Induxx ongeëvenaarde ervaring en technische kennis.

Flexibiliteit

Induxx’s aanpak is aangepast aan uw specifieke behoeften en doelstellingen.

Voordelen van Akeneo PIM voor de bouwsector

Waarin scoort Akeneo PIM beter dan andere PIM-systemen?

 • Centralisatie productgegevens: Centraliseert bouwproductdata voor betere beheerbaarheid.
 • Verbeterde datakwaliteit: Zorgt voor nauwkeurigheid en consistentie in de specificaties van bouwmaterialen en -apparatuur.
 • Efficiënt beheer van producten: Snel productinformatie updaten verlaagt kosten en verbetert projectefficiëntie

Induxx garandeert uitstekende klantondersteuning en service level agreements (SLA).

 • Verbeterde samenwerking: Verbeterde informatie-uitwisseling binnen bouwprojecten.
 • Uitgebreide Filtermogelijkheden: de tijd die nodig is voor het vinden en bewerken van gegevens wordt aanzienlijk verkort.
 • Inzichtelijke Rapportage: beoordeel de kwaliteit van uw productinformatie en verbeter en waarborg hoge standaarden.
 • Multichannel marketing: stroomlijn en beheer productinformatie gemakkelijk en versterk marketinginspanningen over verschillende kanalen.
 • Geautomatiseerde Workflows: verbeter de efficiëntie en verminder de kans op fouten.
 • Regelgevingscompliance:  Vereenvoudigt het beheer van normen en certificeringen, essentieel voor de naleving binnen de bouwsector.

Ontdek het Ideale Akeneo PIM project

Afgestemd op uw wensen en behoeften

Bij Induxx begrijpen we dat elk bedrijf uniek is, met zijn eigen set uitdagingen en doelstellingen. Daarom benaderen we elk project met een op maat gemaakte strategie. Kies voor Induxx en ervaar de perfecte combinatie van technische expertise, klantgerichte service en op maat gemaakte Akeneo-oplossingen die uw bedrijf naar nieuwe hoogten zullen leiden.

1 Overname Akeneo projecten

Bent u reeds geïntegreerd in het Akeneo-ecosysteem en zoekt u een partner die meer op maat gesneden oplossingen en/of superieure ondersteuning biedt? Wij begrijpen dat u op zoek bent naar soepele overgangen en verbeteringen aan uw bestaande systemen, zonder de voortgang te verstoren. Ons team biedt naadloze migratie en optimalisatie van uw huidige Akeneo-projecten, waarbij we onze expertise inzetten om de PIM-ervaring te verrijken en te personaliseren.

2 Nieuwe Akeneo projecten

Staat u aan de startlijn van uw PIM-reis en overweegt u Akeneo als uw platform? Laat Induxx u begeleiden door de voordelen die Akeneo biedt boven andere PIM-systemen te belichten. We focussen op de unieke voordelen van Akeneo, zoals zijn gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en krachtige integratiemogelijkheden, om ervoor te zorgen dat u een weloverwogen beslissing neemt die uw bedrijf op de lange termijn ten goede komt.

3 Uitbreiding met apps

Voor bestaande Akeneo-gebruikers die hun platform willen uitbreiden en verrijken, biedt Induxx een scala aan apps en add-ons die speciaal zijn ontwikkeld om de functionaliteit van uw Akeneo PIM te vergroten. Of u nu extra functies nodig heeft, workflows wilt stroomlijnen of nieuwe integratiemogelijkheden wilt verkennen, onze apps bieden de perfecte oplossingen om PIM-systeem naar een hoger niveau te tillen.

 Efficiëntie en compliance in de bouwsector met Akeneo PIM

Voor de bouwsector, waar de nauwkeurigheid en beschikbaarheid van productinformatie directe invloed hebben op projectuitvoeringen en klanttevredenheid, biedt Akeneo PIM een robuuste oplossing om uw productdata te beheren en te optimaliseren. Zet vandaag nog de stap naar efficiënter productinformatiebeheer en bouw aan een sterkere toekomst voor uw onderneming met Akeneo PIM.

Akeneo PIM fungeert als de enige bron van waarheid voor al uw productinformatie, waaronder technische specificaties, toepassingsinstructies, veiligheidsinformatiebladen, en meer. Dit zorgt voor consistentie en nauwkeurigheid in uw productgegevens over alle verkoop- en marketingkanalen.

Efficiëntie in Productupdates

De bouwsector kenmerkt zich door een constant evoluerend productassortiment, met frequente updates aan productlijnen en technische specificaties. Akeneo PIM maakt het eenvoudig om deze updates snel door te voeren, waardoor uw aanbod altijd actueel is.

Verbeterde Productervaringen

Met Akeneo PIM kunt u gedetailleerde en aantrekkelijke productbeschrijvingen creëren, compleet met technische tekeningen en installatievideo’s. Dit helpt niet alleen bij het informeren van uw klanten, maar ook bij het versterken van het vertrouwen in uw producten.

Multichannel Distributie

Of u nu uw producten verkoopt via een eigen webshop, groothandels, of offline catalogi, Akeneo PIM zorgt ervoor dat uw productinformatie consistent en nauwkeurig wordt weergegeven over alle kanalen, wat essentieel is voor het handhaven van een sterk merkimago.

Samenwerking binnen Teams

Akeneo PIM vergemakkelijkt de samenwerking tussen uw interne teams en externe partners. Geef hen toegang tot de meest actuele productinformatie, wat de efficiëntie verhoogt en zorgt voor een naadloze uitwisseling van gegevens.

Analyse en Rapportage

Met de geavanceerde analyse- en rapportagefuncties van Akeneo PIM kunt u inzicht krijgen in hoe uw producten presteren en hoe uw klanten interactie hebben met uw productinformatie. Gebruik deze inzichten om uw aanbod te optimaliseren en de verkoop te stimuleren.

We zijn trots om Akeneo specialisten voor business implementation en technical integration te zijn. Het is een erkenning voor ons hoog niveau van Akeneo expertise.

Akeneo technical integration specialist
Akeneo certified business implementation

Gestroomlijnde projectplanning, uitvoering en compliance

Akeneo PIM verwerkt moeiteloos grote hoeveelheden productinformatie. De hoge prestaties en betrouwbaarheid zorgen ervoor dat het een absolute troef is voor uw e-commerce. Het maakt productbeheer eenvoudig. Assets plaatst u makkelijk bij de juiste producten en ook de verscheidenheid aan attributen integreert u zonder moeite in het systeem.

Dit zorgt ervoor dat Akeneo PIM een onmisbare troef is voor een succesvolle omnichannel strategie. U genereert gebruiksvriendelijk de juiste productcatalogi per kanaal. Dit maakt het enerzijds makkelijk voor uw medewerkers. Anderzijds zorgt u voor geweldige klantervaringen. Kortom: een absolute win-win voor uw business!

Akeneo PIM edities voor elke behoefte

Ontdek de juiste Akeneo-editie voor uw onderneming met Induxx en til uw productinformatiebeheer naar een hoger niveau.

Akeneo Community Edition (CE)

Deze gratis versie is ideaal voor kleinere organisaties met basis PIM-behoeften. Induxx onderscheidt zich door ook voor CE-gebruikers apps beschikbaar te stellen, wat een unieke meerwaarde biedt.

Akeneo Enterprise Edition (EE)

Voor grotere organisaties met complexere eisen biedt de EE geavanceerde functionaliteiten zoals uitgebreide toegangsrechten, asset management, op maat gemaakte import/export opties, een regel-engine, en Product Experience Management (PXM).

Akeneo Growth Edition

Een SaaS-optie die een tussenoplossing biedt met enkele EE-functionaliteiten voor bedrijven in groei die meer nodig hebben dan de CE, maar nog niet klaar zijn voor de volledige EE.

Benieuwd welke Akeneo PIM editie de perfecte match is met uw bedrijf?

Tevreden klanten van onze Akeneo PIM-realisaties

Bij Induxx zijn we niet aan ons proefstuk toe met Akeneo PIM. Laat u inspireren door onze succesvolle implementaties.

Geoptimaliseerde specifieke productinformatiestromen voor Deschacht.

Ontdek de case

Gebruiksvriendelijk productbeheer op maat van Light Gallery.

Ontdek de case

Oplossingen voor discrepantie, versnipperde data en terugkomende fouten.

Ontdek de case

Correcte en consistente data over de verschillende platformen heen.

Ontdek de case

Benieuwd welke succesverhalen we nog hebben verwezenlijkt?

Uniek: Akeneo PIM applicaties op maat

Bij Induxx ontwikkelen we applicaties om uw Akeneo PIM-systeem uit te breiden. Onze focus ligt applicaties naar andere e-commerce systemen, print software en andere Akeneo modules.

Ontdek meer over onze Akeneo applicaties.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?