1. Home
  2. /
  3. Diensten
  4. /
  5. Akeneo-Modules

Akeneo Modules

Vanuit onze jarenlange ervaring merkten we steeds wederkerende vraagstukken en klachten rond productinformatie en assetbeheer op. Vandaag ontwikkelen wij connectoren op maat van de vraag en bestaande applicaties. We garanderen een naadloze connectie en een oplossing die doet wat moet.

Grote en kleine merken ondervonden heel wat moeilijkheden om één enkele bron van waarheid te bewaren en gaven aan dat het centraliseren, beheren en distribueren van content een zeer intensief proces was.

In 2016 sloegen we de handen in elkaar en gingen we een partnership met Akeneo aan. Vandaag onderscheiden we ons als Akeneo Gold Partner in de Benelux met een exclusieve focus op Akeneo als PIM-oplossing.

Met meer dan vijftig Akeneo-referenties in ons portfolio in verschillende sectoren, zowel productie als retail, werden we een gevestigde waarde.

De digitale wereld staat niet stil. Wij dus ook niet. Daarom blijven we steeds zoeken naar diensten en oplossingen – al dan niet op maat gemaakt – die een meerwaarde kunnen bieden voor onze klanten. Vandaag helpen we ook heel wat klanten verder op het gebied van DAM, middleware en syndication.

Magento API connector (CE & EE)

Bij de Induxx Connector wordt rechtstreeks de Magento API aangesproken. Het grote voordeel is met name dat onze connector volledig leeft binnen de Akeneo-applicatie, terwijl dit bij de Akeneo Connector for Magento 2 verspreid zit. Dit resulteert in een transparantere data-integratie met vlotte toegang tot (en filtermogelijkheden op) process tracking.

Mapping bundle (CE & EE)

Uiteraard is Akeneo standaard voorzien van (o.a. product) export functionaliteit (csv / xlsx). Ook op vlak van filtering biedt deze standaard al heel wat mogelijkheden.

Uitbreiding reference data (CE)

We ontwikkelden een aangepaste module die dit type object toestaat, met ondersteuning van de belangrijkste kenmerken die bekend zijn binnen Akeneo (simple/multi select, number, metric, image…).

Read-only attribute (CE)

Standaard laat Akeneo niet toe dat bestanden read-only worden gemaakt. Binnen Induxx werd om deze reden een custom module ontwikkeld die dit wel toelaat.

Font attribute (CE & EE)

Als cleane oplossing voor de opslag van wasinstructie-icoontjes op het vlak van referentiegegevens, werd een specifiek fontkenmerk ontwikkeld.

Image hotfolder (CE & EE)

Standaard laat Akeneo niet toe dat afbeeldingen in een folder gedropt worden om deze automatisch te laten verwerken op basis van een ’systematiek’. Je kan wel via csv de paden doorgeven aan Akeneo, waarna de bestanden dan ingeladen worden.

S3-cloudopslag (AWS) van digitale activa (CE & EE)

Door de assets in de cloud beschikbaar te stellen, wordt het mogelijk om extern te linken naar deze documenten. Een groot voordeel is de positieve impact op het schijfgebruik. We kunnen hier ook een Lambda-dienst aan koppelen (bijv. om afbeeldingen automatisch te verkleinen, een watermerk toe te voegen..)

Lambda service (CE & EE)

Aan S3-cloudopslag (AWS) koppelen we een Lambda-dienst om automatisch afbeeldingen te verkleinen, een watermerk toe te voegen…

Cross unique attributes (CE & EE)

Er werd een custom functionaliteit gebouwd om de unieke factor over verschillende kenmerken heen te garanderen.

Event based text / simple select attributes (CE + EE)

Standaard laat Akeneo niet toe dat verschillende kenmerken volgens een bepaalde logica met elkaar verbonden worden. Om deze reden werden binnen Induxx afgeleide kenmerken ontworpen, die toelaten dat via het beheer bepaalde acties worden doorgeduwd.

Family specific select options (CE + EE)

Vanaf nu is het mogelijk om families (optioneel) te koppelen aan kenmerkopties die gedefinieerd worden op kenmerkniveau. Als er geen specifieke koppeling gelegd werd, blijft het kenmerk een optie voor alle families.

Aangepaste kenmerken volgens Akeneo-categorisering (CE & EE)

Induxx voorziet een aangepaste extensie waarbij het mogelijk zal zijn om kenmerken op categorieniveau in te vullen. Op deze manier kan voortaan extra inhoud worden toegevoegd aan de e-commercewebsite als Foto (Afbeelding), SEO / Beschrijving (Tekst), Weergaveopties (Selecteren).

Categorie-export (CE & EE)

Standaard heeft Akeneo geen filtermogelijkheden in de categorie-export. Met deze module kunt u aangeven welke categorie-items geëxporteerd dienen te worden door (de) bovenliggende item(s) te vermelden.

Tooltips (CE & EE)

Induxx ontwikkelde een uitbreiding die toelaat dat bij kenmerken en categorieën metadata worden opgeslagen, die vervolgens via CSV/XLSX-exports of API overgezet kunnen worden naar andere systemen.

Amounts on associations (CE & EE)

Standaard biedt Akeneo geen mogelijkheid om aantallen of prijzen op te slaan volgens associaties (bijv. nodig voor bundels). Door middel van onze bundel kunnen deze gegevens voortaan ook geëxporteerd worden via API of CSV/XLSX.

PDF-generator (CE & EE)

Binnen Induxx werd een custom module ontwikkeld die het mogelijk maakt om één of meerdere templates te koppelen aan een product / productmodel waarna pdfs automatisch worden gegenereerd, hetzij handmatig of via op de server ingestelde commando’s (CLI, cron…).

CHILI-plugin voor Akeneo (CE & EE)

De naadloze integratie tussen Akeneo en CHILI maakt het mogelijk om uw productgegevens direct toe te voegen aan een template (ontwerp). Bovenal is deze template eenvoudig en snel aanpasbaar binnen Akeneo.

EasyCatalog XML connector (CE & EE)

Deze module laat toe dat productdata van Akeneo beschikbaar worden gesteld aan EasyCatalog in de vorm van een XML-bestand of URL, waarbij de XML Data Provider-module van EasyCatalog deze kan importeren.

Heb jij interesse aan te sluiten bij een ervaren maar dynamisch team? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Bekijk dan zeker onze jobs.